Tuesday, October 16, 2007

Hinder

Veckans tema är hinder. Vad hindrar er? Möter ni fysiska hinder eller är det annat som hindrar? Använd fantasin och tolka! Så löd uppmaningen på vimsig.com inför veckans tisdags tema och jag kom genast att tänka på det största "fysiska" hinder jag någonsin stått öga mot öga mot och som jag mötte på min senaste höstpromenad. Där gick jag i godan ro och njöt av färgprakten i naturen när jag klev runt en buske ...........och PANG där stod han uppväxt som en vägg ur marken. Inte skogens konung men väl ängens. Jösses, ett riktigt praktexemplar. Jag blev dödsförskräckt men kunde inte låta bli att plocka upp kameran och knäppa en bild. Men när han körde ner huvudet, började frusta och stampa med hoven i marken tolkade jag det som att han inte var sugen på att skriva autografer och drog.

Men hinder kan ju stå för så mycket. Jag arbetade inom sjukvården i 20 år och träffade otroligt många fantastiska människor som kämpade och övervann både fysiska och psykiska hinder större än vad du och jag någonsin kan föreställa oss. De släpade runt på sina egna privata jättetjurar i form av smärta, ångest eller rörelsehinder varje dag, dygnet runt och lyckades trots det ge kraft och styrka till andra. I yrkeslivet och som kvinna har jag ju också stött på en och annan jättevägg ( oftast av samma kön som tjuren...) och även om det inte syns så finns det där - glastaket. Så jag tror tjuren får symbolisera alltihopa både den inneboende kraften som gör att människor övervinner hinder av olika slag men också den förgörande kraften som diskriminering, våld och glastak utgör!

8 comments:

Gerda-Thyra said...

Så himla bra tolkat, både i ord och bild! Kom in och kika på mina hinder...

Johanna said...

Oj oj, den skulle jag inte vilja stöta på ute i naturen, och jag vet verkligen inte om jag skulle våga stanna i närheten så länge att jag hann knäppa ett kort :)

Paula said...

Du har så rätt i vad du säger! Tack för påminnelsen!
Och tjuren är jättesöt, om han håller sig bakom ett stängsel som HINDRAR honom från att anfalla..

Monica said...

Det var modigt gjort! ;)

/Mimo
http://mimos.sacinom.tk

Anna Vapen said...

Oj, hjälp! Jag hade inte vågat fota honom. :)

Nanna said...

oj oj såna överraskningar gillar inte jag... hade fått skrämselhicka.
Kul att du hittade till min blogg så jag hittade till din! Gillar dina bilder! /fundera grönt

Selma said...

underbart bra tolkat av dig!!!

hade blivit dreträdd ju om man mötte den där bjässen...

kram

Clara said...

Han är vacker och pampig....blev säkert rädd för dig och din kamera....men blåste upp sig och stampade med foten....och tänkte, går det så går det...och han lyckades ju faktiskt ingjuta respekt i dig:=)Det handlar om självförtroende ...:=)
Du skriver så fascinerande och klokt så jag får gåshud.....hoppas att du har det bra och lever väl....jag ger dig en stor kram innan jag går.
Nu kom jag på två saker jag skulle fråga dig...
Jag är ute efter kardad/tvättad ull som jag skulle stoppa mina figurer med ...har du någon du vet som säljer det i storpack ?
Sen har jag slarvat bort Emmas bloggadress...så be henne gå in på min blogg och skriva en rad så jag kan lägga hennes adress i favoriter....slarviga mig!!!