Friday, March 2, 2007

Baywatch Grandpa

I somras besökte jag Kalifornien och Santa Monica Beach. Jag hade länge sett fram emot strandbesöket och såg för min inre syn hur jag skulle ha ett öga på döttrarna i vattnet och ett öga på någon riktigt snygg Baywatch hunk!
Döm om min förvåning när jag får syn på en grålätt snubbe med ölmage. Vad i all världen var detta? Varför hade de kallat in farfar? Var alla de unga, snygga grabbarna på lunchpaus kanske? Eller hemska tanke – var det så här de såg ut i verkligheten? Hade David Hasselhoff korsett under shortsen där han gled fram över sanddynerna i TV-serien? Ännu en Hollywood nit man gått på tänkte jag. En stund senare fick jag se farfar in action när han räddade en kille ur vågorna. Och jag säger bara det - Hasselhoff släng dig i väggen. Go for it grandpa!

Kärlek het som chilli

Ostron, choklad och chilli är kända afrodisiaka medel. Redan Casanova på sin tid sägs ha varit framgångsrik i sina förförelsekonster just för att han bjöd sina kvinnor på varm choklad. Ostron - nej tack! Men gärna chilli och choklad. Varför inte kombinera dem båda? Här kommer ett oslagbart recept:

Choklad tryffel med chilli
Finhacka 250 gram mörk choklad med kakaohalt på över 80%. Dela en vaniljstång på längden och skrapa ned fröna i en kastrull. Tillsätt 1 dl vispgrädde och 80 gram honung ( gärna acasia) och koka upp gräddblandningen. Tag av plattan och häll i chokladen. Rör till en jämn smet. Tillsätt 50 gram osaltat smör och rör ned detta också. Finhacka ca en dm röd chilli och rör ned i chokladsmeten. Täck chokladblandningen och ställ i rumsvärme/svalt tills den stelnat. Forma till små kulor som du sedan rullar i kakaopulver.

Bjud den du älskar ( eller vill ska bli förälskad) tillsammans med ett glas champagne. Eller två ....