Tuesday, October 16, 2007

Hinder

Veckans tema är hinder. Vad hindrar er? Möter ni fysiska hinder eller är det annat som hindrar? Använd fantasin och tolka! Så löd uppmaningen på vimsig.com inför veckans tisdags tema och jag kom genast att tänka på det största "fysiska" hinder jag någonsin stått öga mot öga mot och som jag mötte på min senaste höstpromenad. Där gick jag i godan ro och njöt av färgprakten i naturen när jag klev runt en buske .....



......och PANG där stod han uppväxt som en vägg ur marken. Inte skogens konung men väl ängens. Jösses, ett riktigt praktexemplar. Jag blev dödsförskräckt men kunde inte låta bli att plocka upp kameran och knäppa en bild. Men när han körde ner huvudet, började frusta och stampa med hoven i marken tolkade jag det som att han inte var sugen på att skriva autografer och drog.

Men hinder kan ju stå för så mycket. Jag arbetade inom sjukvården i 20 år och träffade otroligt många fantastiska människor som kämpade och övervann både fysiska och psykiska hinder större än vad du och jag någonsin kan föreställa oss. De släpade runt på sina egna privata jättetjurar i form av smärta, ångest eller rörelsehinder varje dag, dygnet runt och lyckades trots det ge kraft och styrka till andra. I yrkeslivet och som kvinna har jag ju också stött på en och annan jättevägg ( oftast av samma kön som tjuren...) och även om det inte syns så finns det där - glastaket. Så jag tror tjuren får symbolisera alltihopa både den inneboende kraften som gör att människor övervinner hinder av olika slag men också den förgörande kraften som diskriminering, våld och glastak utgör!