Tuesday, January 1, 2008

Nytt


Tisdagens fototema är passande nog ordet nytt. Jag ville hitta något som kunde symbolisera de spirande förhoppningar som jag alltid känner så här på årets första dag. Den där härliga känslan av att allting är möjligt och att framför en ligger 365 underbart oskrivna kort att fylla med spännande innehåll. Jag hittade vad jag sökte under löven i min trädgård. För vad kan väl vara en bättre symbol för det nya än de spirande påskliljebladen sprängfyllda med växtkraft ?


Gott Nytt allihopa!

8 comments:

Wickans värld said...

Åh, va häftigt! Det finns ett liv där under som vill upp!!
God nytt år!

En liten AnCa said...

Tänk att de redan börjar titta upp!
Lika nyfikna och förväntansfulla som Du kanske???

Kram AnCa

Kerstinsdottern said...

Åh... titta vad du har hittat... Snacka om framtidstro och förväntan om vad som skall komma... underbart!
Ha det bra under hela det nya året!

Cattis said...

växtkraften som ligger och lurar i de spirande knopparna är enorm. Vissa knoppar lurar länge och står emot mycket elände innan det är dax.

Det tycker jag är cool :-)

Anonymous said...

Vilken symbolik... det nya som återkommer hela tiden, vilket underbart. Hoppas de oskrivna korten blir fyllda med ord av glädje och skratt och kärlek och vänskap och... och...

Anna Stilla said...

I ett par veckor har jag gått och funderat på ett inlägg som skulle kunna heta "löftet om vår". Eller något i den här stilen. Jag har nämligen upptäckt att mina krokusar är på väg uppåt. Då vet jag att våren kommer, förr eller senare /helst förr/.

Jättefin tolkning av ordet "nytt"

Anonymous said...

Nej men titta....hopp om livet....spirande grönska...det värmer i mitt hjärta och jag blir så glad så jag vill gå fram och klappa de små gröna skotten och be dem att skynda sig......ni ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart...:)
Ett nytt år nu Jeanette och nya utmaningar och äventyr väntar oss....och du har TRE bloggar nu ...hjälp...hur ska du hinna!
Var rädd om dig och en stor kram från osss i Linneskåpet!!!!

Pia Puma said...

Jösses redan, ja med detta väder kanske det inte är så förvånande egentligen. Men så underbart, kan höra insekterna redan när jag ser bilden.