Monday, May 7, 2007

Einstein goes rasta


Som ni vet gillar jag att fotografera. Men så länge jag kan minnas har jag alltid haft olika kreativa projekt på gång. Skrivit dikter och texter har jag gjort sedan barnsben och sjungit i kör likaså. Jag har provat måla i olja och akryl ( med nedslående resultat) och jag tecknade serier ett tag. Helst manga. Jag gillar att skapa med ståltråd och hönsnät och jag har provat papier machè ( kladdigt!) Betong är kul, och pärlor, och att brodera fritt..... I höstas fick jag en ny hobby. Jag gick en kurs i ulltovning och nu är jag fast. Parallellt med fotograferandet är nog tovningen det roligaste jag vet. Det finns två sätt att tova med ull antingen använder man såpa och vatten eller också tovar man med nål. Har jag ont om tid blir det såpa och vatten - hjärtan, blommor eller figurer på en stomme av skumgummi. Har jag bättre med tid tovar jag med nål. Då kan man bygga upp i stort sett vilka figurer man vill. Bara fantasin sätter stopp. Att tova är den totala avkopplingen. Jag laddar cd-spelaren med gammal bluesmusik och sedan får tankarna vandra fritt medan händerna tovar ullen! Bättre sätt att varva ner finns inte. På bilden ser ni "Einstein". Han är tovad med nål och jag gjorde honom på kursen jag gick. Sedan dess har min teknik förbättrats men jag gillar honom ändå. Speciellt rastahåret.....

5 comments:

Trolltyg och Änglaströssel said...

Ursäkta... men kan det bli mycket bättre? Det mest undebra jag sett i nåltovningsväg... för att inte prata om namnet på konstverket.

Trolltyg och Änglaströssel said...

Glömde skriva förrut... VILL SE MER

Gerda-Thyra said...

Äsch, jag skrev ett långt inlägg till dig här, och så bara försvann det i tomma intet!!!
Jag tar det från början igen:

Jag har bara tovat lite till husbehov, men aldrig med nål... verkar kul!
Din gubbe här är jättefin! Visa gärna fler alster!

Låter spännande med Skånelänga! Håller tummarna för torsdagens besiktning! Tänk så mycket plats du får då för kreativt skapande..!!!

Luffarslöjd är jätteroligt att syssla med! Tycker inte att det finns så mycket roliga böcker i ämnet, så jag har inget direkt att rekomendera....
Ska fundera på ditt förslag om "bild-för-bild-workshop" i "Galleriet"...Kanske kunde vara något så småning om....

molly jean said...

Jeanette, I am so sorry about your family's loss! I hardly know what to say.

Clara said...

Ohhhh...nu var jag snabb! Vinterbilder från vitemölle ...helt suveränt!
claraslinneskap@hotmail.com
vad har du för kamera...jag ska skaffa mig en bättre när skattepengarna dyker upp, men det är svårt att veta vilken man ska ha!?
Jag lägger in dig i min lista nu under fotobloggar!
Kram+dubbelkram